GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit wordt steeds populairder. Deze techniek is vooral effectief als er voldoende ruimte is rond uw kachel of open haard.

Onze ervaren schoorsteenvegers gebruiken state-of-the-art schoonmaakgereedschap en premium borstels die specifiek zijn ontworpen voor deze binnenste reinigingsprocedure. Waarom kiezen voor deze methode boven traditionele technieken? Het antwoord ligt in de doeltreffendheid. Het elimineert de uitdagingen en gevaren van het klimmen op daken.

Door de schoorsteen van binnenuit te observeren tijdens de reiniging, garanderen we een grondige en precieze schoonmaak. Mocht er onverhoopt een grote hoeveelheid roet of vuil loskomen, dan kan onze professional onmiddellijk ingrijpen, wat resulteert in een propere woonruimte. Na deze diepgaande reiniging is uw open haard of kachel weer gereed voor een veilig en effectief gebruik.

Als u wilt weten of deze techniek geschikt is voor uw schoorsteen, staan wij u graag te woord en bieden indien nodig een inspectie aan.

Wilt u weten of wij uw schoorsteen vegen van binnenuit? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Geldrop via 040 218 29 54.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

In bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld bij sterk hellende daken of wisselvallig weer, kan het voor een schoorsteenveger riskant zijn om het dak op te gaan. Hier biedt de interne reinigingsaanpak een oplossing.

Maar er zijn meer voordelen dan alleen de veiligheid. Door consistent de binnenzijde van uw schoorsteen te onderhouden, minimaliseert u de kans op potentieel brandgevaarlijke ophopingen, zoals creosoot.

Bovendien kan er onverwacht een vogelnest in de schoorsteen zitten. Vogels zoeken vaak de warmte en bescherming van schoorstenen op, wat niet alleen de werking van uw schoorsteen belemmert, maar ook serieuze gevaren met zich meebrengt.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Traditioneel werd schoorsteenonderhoud van bovenaf, vanaf het dak, gedaan. Echter, dankzij hedendaagse technologieën en instrumenten kan de reiniging net zo effectief binnenshuis worden uitgevoerd.

Deze vooruitstrevende aanpak elimineert de noodzaak voor langdurige en potentieel riskante voorbereidingen. Hierdoor kan het schoonmaakproces eerder starten en vaak sneller worden voltooid, wat zowel een grondiger resultaat als mogelijke besparingen voor u betekent.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Met de juiste deskundigheid, training en tools, is het reinigen van een schoorsteen van binnenuit net zo effectief als vanaf het dak. We garanderen dat ons deskundig team elke klus voltooit met oog voor detail.

Wij realiseren ons hoe essentieel het is om een propere en functionerende schoorsteen te hebben, zodat u na onze service zorgeloos van uw kachel of haard kunt genieten.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Het is essentieel dat er vrije toegang is tot de schoorsteen voor deze methode. Zodra dit is bevestigd, zal de schoorsteenveger een serie gespecialiseerde tools hanteren.

Met behulp van flexibele veegstokken, die aangepast kunnen worden aan de specifieke behoeften, kan de schoorsteenveger de gehele schoorsteen reinigen, van onder tot boven.

Geïnteresseerd in wat we te bieden hebben? Neem contact op via 040 218 29 54. Het team van Schoorsteenveegservice Geldrop staat altijd klaar om te assisteren!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Geldrop? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Geldrop.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Geldrop.

Werkwijze Schoorsteenveger Geldrop

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Geldrop via 040 218 29 54. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Geldrop op 040 218 29 54.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Geldrop via 040 218 29 54.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Geldrop via 040 218 29 54.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Geldrop

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Geldrop heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Geldrop

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Geldrop

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Geldrop nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Geldrop

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Geldrop mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Geldrop

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button